Курси англійської мови або репетитор: що вибрати

Є кілька способів, що дозволяють вивчити іноземну мову. Самостійно це зробити складно, тому людина може опинитися перед вибором: курси англійської або репетитор. Акцент варто зробити на перевірених програмах і методиках, на педагогів зі стажем, потрібної спеціалізацією. У кожного способу є свої плюси і недоліки.

Коли варто вибрати курси англійської мови?

Вивчення іноземної мови в групах підходить для дорослих і школярів. На них можна не тільки освоїти граматику, а й навчитися спілкуватися між собою. Курси англійської мови дозволяють освоювати новий матеріал в умовах конкуренції. Завдяки суперництва люди докладають більше зусиль.

До плюсів відноситься:

• досвід розпізнавання чужої мови;

• навчання в діалозі і з обговоренням різних тем;

• різнобічний підхід;

• відносно невелика вартість;

• можливість отримання сертифікату або іншого документа про проходження навчання.

Школа англійської мови пропонує вибрати різну спрямованість і інтенсивність занять. Фахівці зазвичай розробляють програми для різних вікових груп і цілей. При виборі цього варіанту потрібно враховувати, що педагоги не завжди можуть приділити потрібну кількість уваги кожному учневі. Потрібно бути готовим до того, що іноді навчання затягується, доводиться чекати, коли буде повністю зібрана група. Школи англійської мови не припиняють на цей час набір.

Читайте также:  Агенты изменений в украинских школах

Особливості занять з репетитором англійської мови

У деяких ситуаціях актуальним постає питання про пошук індивідуальних занять. Репетитор англійської повністю фокусується на студента, підлаштовується під його рівень і мети. Якщо правильно підійти до пошуку фахівця, процес навчання буде максимально ефективним незалежно від рівня ваших знань.

Репетитори англійської на першому занятті оцінюють вихідні показники, складають індивідуальну програму. Часто в учня є можливість вибрати час занять або записатися на уроки по плаваючим графіком. Без втрати грошей завжди можна перенести урок на інший день, якщо захворіли або не змогли вирватися з роботи.

Репетитор англійської зазвичай обходиться дорожче, ніж курси. Знайти його складніше, оскільки сарафанне радіо спрацьовує не завжди, а шахраї в цій сфері зустрічаються. Справитися з цим недоліком можна, якщо користуватися послугами репетиторів з англійської, що працюють при мовних школах. Вони мають документи про освіту, готові надати документи, що підтверджують проходження підвищення кваліфікації.

Читайте также:  Изучение английского языка с репетитором в центре Результат

Як правильно зробити вибір?

Вибираючи репетитора з англійської або школу:

  1. Визначтеся, наскільки швидко ви хочете вивчити нову мову.
  2. Задайте питання про те, чи готові ви працювати в групі.
  3. Зателефонуйте на курси англійської, дізнайтеся все особливості занять.
  4. Почитайте відгуки про індивідуальні педагогів.
  5. Призначте зустріч з учителем і відвідайте заняття в школі.

Репетитори англійської мови і педагоги на курсах запропонують вам оцінити перше заняття. Намагайтеся зробити чесні висновки. Якщо в голові залишилася порожнеча, спробуйте інший формат навчання. Часто школа англійської дає можливість відвідати безкоштовно перше заняття. Подумайте, чи комфортно ви почуваєте себе у запропонованій групі.

Читайте также:  Только не Киев: где учиться, если не хочешь жить в большом городе

Можна найняти репетитора на англійську мову для підготовки до іспитів або для розбору складної теми. На курсах зазвичай дається загальна підготовка і для них ставляться довгострокові цілі.


Заняття з учителем іноді створюють «тепличні умови». Учень звикає до спілкування з однією людиною, тому в подальшому можуть виникнути складності при взаємодії іноземною мовою з іншими людьми. Репетитор англійської мови ідеально підійде для вивчення вузькоспеціалізованих тем. Наприклад, можна знайти педагога, який сам працював у міжнародній юридичній компанії, знає все мовні особливості за цим напрямком.

Репетитори на англійську мову і школи вимагають дисциплінованості та самоорганізації, наприклад ця My English World. Учням будуть задані домашні завдання для відпрацювання нового матеріалу, тому потрібно бути готовим і до роботи після занять. Правильно зробивши вибір, ви швидко досягнете поставленої мети, а отримані знання зможете застосувати на практиці.

0 0 голоса
Рейтинг статьи
Поделиться в социальных сетях
Подписаться
Уведомить о
guest
0 комментариев
Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии